A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Almás mákos torta

Hozzávalók (21 cm-es tortához):

Piskótához: 4 egész tojás, 12 dkg liszt, 12 dkg cukor, 10 dkg darált mák, 0,5 dl víz, 0,5 dl olaj, 1 sütőpor.

A krémhez: 1 meghámozott és lereszelt alma, 1 tasak vanília ízű pudingpor, 12 dkg cukor, 3,5 dl tej, 5 dkg margarin.

 

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, a tortaformát margarinnal kikenjük, belisztezzük.

Elkészítjük a 4 tojásos mákos piskótát. A tojások fehérjét felverjük, közben kanalanként hozzáadjuk a cukrot, az olajat és a vizet. Ha már kemény tojáshabunk van, akkor beletesszük a tojássárgáját, és ezzel is sűrűre verjük. Beleforgatjuk a szárazanyagokat: a lisztet, a sütőport és a mákot. Megtöltjük a masszával a tortaformát, és az előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 35-40 perc alatt megsül. A sülési idő felénél levesszük a sütőt 150 fokra.

Míg a piskóta sül, elkészítjük a krémet: A margarin kivételével a hozzávalókat csomómentesre keverjük, és a szokásos módon sűrű pudingot főzünk. Ha kész, levesszük a tűzről, és a margarint fakanállal azonnal hozzákeverjük, amíg teljesen elolvad. A lábasból áttesszük a krémet egy hideg tálba, és többször megkavarva kihűtjük. Ekkor robotgéppel kikeverjük.

A piskótát vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a krémmel. Legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. Tetszőlegesen díszíthetjük. Most húsvéti külsőt kapott.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Almás mákos torta