Hozzávalók (6 db-hoz):
1 csomag mirelit leveles tészta
kb. 3 db közepes alma
cukor (ízlés szerint, de attól is függ,menyire savanyú az alma)
fahéj
2 ek citromlé
1 db tojás sárgája
kevés liszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A leveles tésztát a készítést megelőző este kivesszük a fagyasztóból, hogy kiengedjen.
Az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A citromlével, cukorral és fahéjjal jól átforraljuk (3-4 percig, kevergetve), hagyjuk langyosra hűlni.
A tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk, téglalapokat vágunk belőle, az egyik felét bevagdossuk, a másik felére pedig ráhalmozzuk az almát. Az alma körül lekenjük felvert tojással, és ráhajtjuk a bevagdosott téglalap-felet. A szélét alaposan lenyomkodjuk (én desszertes villával nyomkodtam le), a tetejét is megkenjük tojással, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és szép barnára sütjük, porcukorral megszórva kínáljuk.
Vághatod kisebb darabokra is, úgy több lesz, csak vigyázz, hogy a széleket össze tudd illeszteni.

