A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Amerikai krémes

Amerikai krémes

 

Hozzávalók:

 

Tésztához:

7 tojás sárgája

20 dkg cukor

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

2 evőkanál kakaópor

11 evőkanál víz

2 evőkanál olaj

 

Krémhez:

2 csomag vaníliás pudingpor

15 dkg cukor

5 dl tej

7 tojás fehérje

 

Tetejére:

5 dl habtejszín

reszelt vagy csorgatott csokoládé

 

 

 

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral keményre felverjük, közben hozzáadjuk kanalanként a vizet és az olajat, végül belekeverjük az átszitált lisztet, sütőport és kakaóport is.

A tészta masszát sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet. A pudingport a cukor felével és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. A tojások fehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük, és a még meleg pudinghoz keverjük.

A krémet a tészta tetejére simítjuk, és visszatoljuk a sütőbe még kb. 10-15 percre 150 fokon. Amikor teljesen megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt kemény habbá verjük, a süteményre kenjük, habkártyával vagy villával becsíkozzuk.

Tetejére csokoládé reszeléket szórjunk, vagy olvasztott csokoládéval csorgassuk meg.

 

TIPP: tortaként is elkészíthetjük ezt a desszertet a receptben írt mennyiségekkel 24 cm-es tortaformában. Ekkor a sütési időt növeljük meg kb. 10-15 perccel, hogy a tészta teljesen átsüljön. Ha hamarabb rátesszük a vaníliás krémet a tetejére, a tészta besüllyedhet.

Tartalomhoz tartozó címkék: Amerikai krémes