A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Amerikai mini fánk (sütőben sütve)

Amerikai mini fánk (sütőben sütve)

Hozzávalók:

 

30 dkg liszt

15 dkg porcukor

1 csipet só

2 teáskanál szódabikarbóna

½ teáskanál fahéj

3 egész tojás

2 dl habtejszín

½ dl tej

3 evőkanál olaj

1 evőkanál méz

 

 

Elkészítés:

Egy tálba átszitáljuk a lisztet a porcukorral, fahéjjal, sóval és szódabikarbónával. Külön tálban villával felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejet, a habtejszínt, az olajat és a mézet is. A lisztes keverékhez hozzáöntjük a masszát, és jól elkeverjük, hogy egyneművé váljon.

Szilikon fánksütő formába töltjük a tésztát. Nem kell púposan, mert sülés közben meg fog emelkedni.

180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kisült fánkokat porcukorral hintve tálaljuk. Frissen, melegen a legfinomabb. De ha mégis marad belőle, akkor kihűlve kreatívan dekorálhatóak: csokoládéba mártva, cukorkákkal, kókusszal meghintve. 1-2 nap múlva is finom puha marad.

TIPP: ha a tésztát habzsákba töltjük, egyszerűbben bele tudjuk nyomni a szilikon formába, mint kanállal.

Tartalomhoz tartozó címkék: Amerikai mini fánk