A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Boci süti

Boci süti

Boci süti

 

Ez a sütemény is egy viszonylag egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mégis kreatív desszert.

Hozzávalók:

 

A tésztához:

1 egész tojás

11 evőkanál olaj

30 dkg liszt

25 dkg cukor

2 dl tej

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 kávéskanál szódabikarbóna

A golyókhoz:

25 dkg tehéntúró

1 egész tojás

10 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 evőkanál búzadara

 

 

 

 

 

Elkészítés:

A tésztához a tojást a cukorral és az olajjal robotgéppel alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd beledolgozzuk az átszitált lisztet, kakaóport és szódabikarbónát is.

A túrós masszát is hasonló egyszerűséggel úgy állítjuk össze, hogy a tojást a cukorral, vaníliás cukorral felverjük, majd a túróval összekeverjük. Legvégül a búzadarát adjuk hozzá, és ezzel is eldolgozzuk. Villával, fakanállal dolgozzunk, ne használjunk robotgépet.

A tepsit (normál méretű sütőtepsibe tehetjük) kibéleljük sütőpapírral.

A kakaós masszát beleöntjük, ez valamennyire magától elterül, egy kicsit egyengessük el a tepsiben. A túrós masszából kanállal szaggassunk gombócokat, és véletlenszerűen „szórjuk” a kakaós tésztába.

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: Boci süti