A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csokis meteor

Csokis meteor

Kevert kétszínű csokimeteor süti


Hozzávalók:
25 dkg cukor
35 dkg liszt
4 tojás
1/2 dl olaj
1 tasak sütőpor
1 tábla étcsoki durvára aprítva
4 dl tej
2 ek. cukrozatlan kakaópor
Tetejére:
Kb 4 marék durvára aprított dió
Kb 4 marék csokoládé korong
1 ek. olaj

 

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Nem kell szétválasztani a sárgáját és a fehérjét.
Hozzáadjuk az olajat.
Felváltva hozzákeverjük a tejet, és a sütőporral elkevert lisztet(szitálva).
Szilikon formába, vagy kivajazott és lisztezett püspökkenyér formába mehet a massza 3/4 része, a többihez hozzákeverjük a kakaóport és kanállal ezt is beleadagoljuk a fehér tésztára. A csokit rászórjuk.
150 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen sütjük kb 25 percig, aztán fentebb lehet venni 180 fokra és még 10-15 percig sütni. Nem tudom pontosan, mert nem néztem az időt, de ha van fa saslik nyárs, azzal is ellenőrizhetjük.
Ha megsült, hagyjuk a konyhapulton pár percet hűlni, majd könnyedén fordítsuk ki.
Olvasszuk meg a tetejére szánt csokit az olajjal, csurgassuk a tetejére, szórjuk meg a dióval.
Csinálhatjuk diós tésztával is.
A recept ugyan az, csak a kakaóport kihagyjuk, és a masszába durvára aprított diót és reszelt étcsokit keverünk, így osztjuk szét a formákba és süthetjük.
Nagyon finom, mind a két változat.

Tartalomhoz tartozó címkék: Csokis meteor