A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csokoládéfagylalt házilag (fagyigép nélkül)

Házi fagyit nem is olyan bonyolult elkészíteni, mint elsőre gondolnánk. Csupán néhány hozzávaló kell, és egyszerűen összeállítható ezzel a recepttel.

 

Hozzávalók:

340 g sűrített tej

350 ml tejszín, min. 25-30 %-os (lehetőleg cukrozatlan és állati eredetű legyen)

4 evőkanál kakaópor (jó minőségű, holland)

durvára tört mogyoró (elhagyható)

 

Elkészítés:

A sűrített tejet és a tejszínt felhasználás előtt hűtsd le. Legalább 5 órán keresztül (vagy akár egy éjszakán át) tárold hűtőben, hogy jól használható legyen.

A sűrített tejet és a kakaóport kézi mixerrel keverd simára. Öntsd hozzá a tejszínt, és magas fokozaton keverd, amíg sűrű, habos masszát kapsz. A masszát töltsd bele egy zárható dobozba, és tedd a fagyasztóba, 10-12 órára. Krémes állagú fagylalt lesz belőle. Igazi csokoládés kalóriabomba. :-)

 

Elkészítheted úgy is, hogy a masszát formába öntöd, és úgy fagyasztod ki, sőt, megbolondíthatod mogyoróval és extra csokoládéburkolattal is:

A szilikon formák aljába szórj kevés durvára tört mogyorót, majd töltsd meg a masszával, simítsd el a tetejét, és újból szórj rájuk mogyoródarabokat. Szúrd a fagylaltok aljába a pálcikákat. Vízszintes felületre helyezve a mélyhűtőben fagyaszd egy éjszakán át. Másnap óvatosan fordítsd ki a formákból, majd tedd vissza a fagyasztóba, hogy amíg a csokoládét megolvasztod, kellően hideg legyen, így a csoki gyorsan megdermed majd rajta. A csokoládét olvaszd meg, és öntsd egy keskeny, magas edénybe vagy pohárba. Egyenként mártsd bele a fagylaltokat, ízlés szerint nyomd bele a végüket cukorkába, majd mikor már a csokoládé megkötött rajta, tedd vissza a fagyasztóba. Figyelj arra, hogy a csokoládé ne legyen túl meleg, mert akkor a fagylalt könnyen megolvad, és nehezebb vele dolgozni.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Csokoládéfagylalt házilag