A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csokoládés-kókuszos muffin

Csokoládés-kókuszos muffin

Hozzávalók: 5 tojás fehérje, 15 dkg cukor, 1,5 dl olaj, 3 dl tej, 10 dkg olvasztott étcsokoládé, 45 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, csokidarabok, kókuszreszelék (ízlés szerint)

Elkészítés: A tojások fehérjét tedd egy nagyobb tálba, és robotgéppel kezd el habbá verni, közben kanalanként adagold hozzá a cukrot. Ha már kemény a hab, öntsd hozzá az olajat és a tejet is. Ezután jöhetnek a száraz hozzávalók, innentől már keverőkanállal dolgozz. Forgasd a masszába az átszitált lisztet és a sütőport, majd csorgasd bele az olvasztott csokoládét, és keverd át. Végül szórd hozzá a csokidarabokat és a kókuszreszeléket is.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Míg melegszik, adagold a tésztát a muffinpapírral bélelt tepsibe, vagy szilikon sütőformába. Nagyjából a mélyedések 3/4-éig töltsd, mert sülés közben meg fog emelkedni.

Kb. 20-25 perc alatt megsül.

Ez a mennyiség 24 darab normál méretű muffinhoz elegendő.

  


 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Csokoládés-kókuszos muffin