Hozzávalók: 5 tojás fehérje, 15 dkg cukor, 1,5 dl olaj, 3 dl tej, 10 dkg olvasztott étcsokoládé, 45 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, csokidarabok, kókuszreszelék (ízlés szerint)
Elkészítés: A tojások fehérjét tedd egy nagyobb tálba, és robotgéppel kezd el habbá verni, közben kanalanként adagold hozzá a cukrot. Ha már kemény a hab, öntsd hozzá az olajat és a tejet is. Ezután jöhetnek a száraz hozzávalók, innentől már keverőkanállal dolgozz. Forgasd a masszába az átszitált lisztet és a sütőport, majd csorgasd bele az olvasztott csokoládét, és keverd át. Végül szórd hozzá a csokidarabokat és a kókuszreszeléket is.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Míg melegszik, adagold a tésztát a muffinpapírral bélelt tepsibe, vagy szilikon sütőformába. Nagyjából a mélyedések 3/4-éig töltsd, mert sülés közben meg fog emelkedni.
Kb. 20-25 perc alatt megsül.
Ez a mennyiség 24 darab normál méretű muffinhoz elegendő.