Hozzávalók:
6 tojás sárgája és fehérje
csipet só
6 evőkanál cukor
6 evőkanál étolaj
6 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor
5 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
2 tasak étcsokoládé ízű pudingpor
6 dl tej
25 dkg cukor
25 dkg margarin
2 evőkanál holland kakaópor
Tetejére: 15 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:
A tojások fehérjébe tegyük bele a csipet sót, robotgéppel először alacsonyabb fokozaton kezdjük el habbá verni. 1-2 perc elteltével állítsuk magasabb fokozatra, és kanalanként adjuk hozzá a cukrot és a vizet, amíg kemény hab lesz belőle. Ekkor tegyük bele a tojássárgákat, keverjük tovább. Kanalanként adjuk hozzá az étolajat is. Akkor jó, ha már a sárga hab is kemény, krémes lesz. Innentől keverőkanállal dolgozzunk tovább.
Szitáljuk át a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, és kanalanként óvatosan keverjük a tojáshabba.
Melegítsük a sütőt 180 fokra.
Egy 21 cm-es kerek tortaformát, vagy egy 20x20-as négyzet alakú formát vajazzunk-lisztezzünk ki. Öntsük bele a masszát, a teteje legyen egyenletes. Kb. 35-40 perc alatt süssük készre. A sütőt 10-15 perc elteltével vegyük le 150 fokra, nehogy a piskótánk megégjen.
Amíg sül a piskóta, készítsük el a krémet. A pudingporból, cukorból, tejből a szokásos módon főzzünk sűrű pudingot. Egy fém tálcán egyenletesen terítsük szét, frissentartó fóliával fedjük le, hagyjuk így kihűlni. Mikor már kihűlt, tegyük keverőtálba, és a szobahőmérsékletű margarint folyamatosan hozzáadagolva keverjük krémesre. Végül adjuk hozzá a jó minőségű, átszitált kakaóport is, és ezzel is keverjük egyneművé.
A kihűlt piskótát vízszintesen vágjuk 3 részre. A csokoládékrém kb. 2/3 részével töltsük meg a piskótalapokat, és kenjük körbe a tortánkat. Tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára.
A csokoládét tegyük egy hőálló tálba, adjuk hozzá az étolajat. Vízgőz fölött többször átkeverve olvasszuk meg. Öntsük a torta tetejére úgy, hogy az oldalán ne folyjon le, és kenjük el egyenletesen egy spatula vagy hosszú kés segítségével. Tegyük vissza a hűtőbe újra, amíg a csokoládé meg nem szilárdul.
A maradék 1/3 rész krémet töltsük habzsákba és dekoráljuk vele a torta tetejét. Tetszés szerint az oldalát megszórhatjuk csokireszelékkel, vagy díszíthetjük csokoládé pasztillákkal, de transzferfólia segítségével mintás csokoládéval is feldobhatjuk.
