A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Diós aprósütemény

Diós aprósütemény

Hozzávalók:

70 dkg liszt

30 dkg porcukor

4 egész tojás

csipet só

35 dkg margarin

25 dkg darált dió

1 csomag vaníliás cukor

 

 

Elkészítés:

A margarint a cukorral, és a vaníliás cukorral keverd habosra, közben egyesével add hozzá a tojásokat is. Több részletben keverd hozzá a lisztet, a sót, végül forgasd bele a darált diót is. Egynemű tésztát kell kapni, ami nem ragad hozzá a kezünkhöz.

Letakarva minimum 1 órára tedd hűtőbe.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

A kekszeket többféleképpen lehet formázni. Ötletek:

  1. Enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki, majd kés vagy derelyevágó segítségével 4-4 cm távolságban csíkozd fel vízszintesen, majd függőlegesen is. Így négyzet alakú formákat kapunk, de tetszés szerint rombusz, téglalap is készíthető ezzel a módszerrel. Sütőpapírra helyezve 18-20 perc alatt a sütőben süsd készre.
  2. Szilikon aprósütemény vagy kifli forma mélyedéseit töltsd meg a tésztával. 18-20 perc alatt süsd készre.
  3. Csípj a tésztából kisebb darabokat, formázz kb. 2 cm átmérőjű golyókat, tedd a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 2-3 cm távolságra. Nyomj az ujjaddal golyók közepébe mélyedést, töltsd meg a mélyedéseket kevés lekvárral, mogyorókrémmel, és így süsd meg őket 20-24 perc alatt.

A kihűlt sütiket mártsd olvasztott csokoládéba, vagy csorgasd meg vele a tetejüket, de porcukorba forgatva is nagyon finomak.

Légmentesen dobozba zárva sokáig elállnak.

Dobozba téve vagy celofánba, zacskóba csomagolva saját készítésű ajándéknak is kitűnő.

Tartalomhoz tartozó címkék: Diós aprósütemény