A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Diós zserbó

Diós zserbó

Hozzávalók:

 

A tésztához:

85 dkg finomliszt

60 dkg margarin

2,5 dkg élesztő

½ tasak sütőpor

1 teáskanál cukor

3 tojás

1 csipet só

1,5 dl tej

12 dkg cukor

 

A töltelékhez:

40 dkg darált dió

10 dkg cukor

 

sárgabarack lekvár a tésztarétegek kenéséhez

 

Tetejére: kb. 200 g olvasztott étcsokoládé, 2 evőkanál étolaj

 

Elkészítés:

1 dl tejben morzsold el az élesztőt 1 teáskanál cukorral. Nem kell futtatni.

A lisztet szitáld át a sütőporral, darabold hozzá a margarint, és morzsold össze.

A cukrot a tojásokkal összekeverjük, majd az élesztős tejjel együtt add a margarinos liszthez, és jól dagaszd össze. Közben folyamatosan add hozzá a maradék tejet is.

A tésztát oszd 4 egyenlő részre.

A töltelékhez a darált diót keverd össze a cukorral.

Készítsd elő a tepsit. Az aljába vágj megfelelő méretű sütőpapírt.

Az egyik adag tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki a tepsi méretének megfelelően, tedd a sütőpapírral bélelt tepsi aljára. Kend meg lekvárral. Szórd meg a diós töltelék 1/3 részével.

Ugyanígy készítsd el a következő két réteget is.

Az utolsó adag tésztát is nyújtsd el, kicsit nagyobb is lehet, hogy teljesen fedje be az alsó rétegeket. Szurkáld meg a tetejét fogvájóval, és hagyd 1 órát meleg helyen pihenni.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt süsd készre.

Miután teljesen kihűlt, az étcsokoládét az olajjal olvaszd meg, és egyenletesen kend el a tészta tetején.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Diós zserbó