A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Duna hullám

Hozzávalók:

 

A tésztához:

20 dkg cukor

25 dkg margarin

4 egész tojás

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

45 dkg finomliszt

4 dl + 3 evőkanál tej

2 kanál kakaópor

450 g kimagozott meggy

 

A krémhez:

2 csomag tejszín ízű pudingpor

12 dkg cukor

5 dl meggylé (ez lehet dobozos meggylé vagy a meggybefőtt leve kiegészítve vízzel)

15 dkg margarin

2,5 dl habtejszín

 

Tetejére: kb. 250 g olvasztott étcsokoládé, 2 evőkanál étolaj

 

 

 

 

Elkészítés:

A cukrot és a vaníliás cukrot a margarinnal habosra keverjük, közben egyesével hozzáadjuk a tojásokat is. Tegyük hozzá a sütőport és a lisztet is, és együtt keverjük csomómentesre, végül fokozatosan csorgassuk bele a 4 dl tejet is. Egy viszonylag lágy tésztamasszát kapunk.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsibe vágjunk megfelelő méretű szilikonos sütőpapírt.

A massza kb. felét egyenetlenül, foltokban kanalazzuk a tepsibe. A massza másik feléhez adjuk a kakaóport és a 3 evőkanál tejet, keverjük simára, és ezt a részt tegyük a sárga massza tetejére úgy, hogy a kimaradt részeket kitöltse, kanállal egyengessük el a tetejét.

Tegyük az előmelegített sütőbe, 50-55 perc alatt készre sül. Közben figyeljünk, meg ne égjen. Szükség esetén a sütőfokozatot csökkentsük.

Közben készítsük el a krémet. A pudingporból, cukorból és meggyléből a szokásos módon sűrű pudingot főzünk. Ha elkészült, a tegyük át egy műanyag keverőtálba, hagyjuk hűlni, közben többször keverjük meg, nehogy összeálljon és bebőrösödjön a teteje. Ha kihűlt, a margarint kockázzuk fel, és folyamatosan adagolva a pudinghoz, krémesre kikeverjük. Egy másik tálban a habtejszínből kemény habot verünk, és 2-3 részletben a pudingos krémhez forgatjuk.

A meggyes krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük.

Végül a csokoládét az olajjal mikróban megolvasztjuk, és a tetejére öntjük, kenőkéssel elsimítjuk.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Duna hullám