A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fehér kenyér kenyérsütőgépben sütve

Hozzávalók (650 grammos kenyérhez):

300 ml langyos tej (lehet kókusztej is), 50 g olvasztott vaj (vagy margarin), 400 g búza kenyérliszt (BL80), 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál cukor, 3,5 g porélesztő.

 

Elkészítés: a sütőgép edényébe öntsük bele a langyos tejet. Szórjuk rá a lisztet, a közepébe tegyünk az ujjunkkal kis mélyedést, ebbe jöhet a porélesztő. Az edény különböző sarkaiba a só, a cukor és az olvasztott vaj. Állítsuk be a megfelelő programot, a súlyt, illetve a kívánt átsülési fokozatot, és indulhat a sülés.

A leírt sorrendet érdemes betartani.

Ízlés szerint magokat (lenmagot, szezámmagot, napraforgómagot vagy tökmagot) is tehetünk az adagolóba.

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Fehér kenyér kenyérsütőgépben sütve