A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Főzött csokoládékrém

Főzött csokoládé krém

 

Hozzávalók:

 

2 tojás sárgája

20 dkg cukor

5 dkg liszt vagy étkezési keményítő

6 dkg magas kakaótartalmú cukrozatlan kakaópor

1 csomag vaníliás cukor

3 dl tej

15 dkg vaj

 

 

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral, liszttel, kakaóporral és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék 1 dl tejet a vaníliás cukorral a tűzhelyen melegíteni kezdjük. Még mielőtt a tej forrni kezdene, a tojásos egyveleget folyamatosan kevergetve hozzáadjuk, és alacsony hőfokozaton sűrű krémet főzünk belőle. Vigyázzunk! Ha túl nagy hőfokon gyorsan főzzük, vagy nem kevergetjük főzés közben, a tojás kicsapódik és csomós, kezelhetetlen lesz.

A megfőtt krémet keverőtálba átöntjük, néha megkevergetve – hogy ne „bőröződjön be” a teteje – kihűtjük.  Mikor már teljesen meghűlt, kisebb adagokban adagolva szobahőmérsékletű lágy vajjal jól kikeverjük, amíg egynemű krémet kapunk.

 

TIPP: jó megoldás a főzött massza hűtésére, ha még forrón egy fém sütőlapra vagy tepsibe egyenletesen eloszlatjuk, frissentartó fóliával (folpackal) – amennyire tudjuk, légmentesen – lefedjük, a fóliát kicsit rányomkodjuk, és így hagyjuk kihűlni. Ezzel a módszerrel a massza teteje nem keményedik be, és később kikeverés közben nem lesz csomós.

Tartalomhoz tartozó címkék: Főzött csokoládékrém