A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyömbéres macaron narancsos trüffelkrémmel töltve

Gyömbéres macaron narancsos trüffelkrémmel töltve

Hozzávalók:

A macaronokhoz:

110 g mandulaliszt

90 g tojásfehérje

200 g porcukor

25 g kristálycukor

csipet só

1 teáskanál gyömbér

 

Krémhez:

1,5 dl tejszín

15 dkg étcsokoládé (min. 50 %-os)

2 narancs héja

 

Előkészítés:

A tojások sárgáját 2-3 órán át szobahőmérsékleten tartjuk. A porcukrot átdaráljuk a mandulaliszttel és a gyömbérrel, majd át is szitáljuk, hogy porszerű legyen. A hozzávalókat külön-külön kimérjük digitális mérleggel (fontos a pontosság). A tepsink méretére vágjuk a szilikonos sütőpapírt, és a papírra egyforma nagyságú – kb. 2 cm átmérőjű – köröket rajzolunk, egymástól 2-3 cm távolságra (ha szilikon macaron-sütő lapot használunk, akkor erre a lépésre nincs szükség).

Elkészítés:

A tojásfehérjét a sóval elektromos habverővel a legkisebb fokozaton addig keverjük, amíg elkezd habosodni a teteje. Ekkor hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük még mindig a leglassabb fokozaton. Nem kell teljesen keményre, csak addig, amíg a tálat oldalra fordítva nem csúszik ki belőle. Ha túl kemény, akkor nem fog terülni a sütőlapon.

A megfelelő állagnál beleöntjük a porcukros mandulalisztet, és fa spatulával gyors mozdulatokkal összekeverjük, hogy egynemű, sima masszát kapjunk. Nem baj, ha a hab összeesik.

Habzsákba töltjük. A habzsák nyílása kb. fél centis legyen. Akkor jó a massza, ha nyomás nélkül lassan folyik a habzsákból. A sütőpapírra rajzolt köröket kitöltjük a masszával. Terülni fog, kb. fél centiméteres terülés a jó.

Ha kész vagyunk a korongokkal, a tepsit néhányszor ejtsük az asztalra, hogy az egyenletes terülést segítsük és a felesleges buborékok kijöjjenek a tésztából.

Hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni kb. 1 órát. A korongok teteje szárad és bebőrösödik.

 

 

Ez idő alatt készítsük el a krémet:

A tejszínt kis lábasban tegyük fel melegedni. Addig melegítsük – folyamatos keverés mellett - , amíg megjelennek az első buborékok (ne főzzük tovább!). Ekkor vegyük le a tűzről, tegyük bele a csokoládét és a narancshéjat. Addig kevergessük, amíg a csokoládé elolvad a tejszínben. Ha nem olvadna el, lassan melegítsük tovább a tűzhelyen, amíg teljesen egynemű lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A sütőt alsó-felső sütésen 150 fokra előmelegítjük. Kb. 13-15 perc alatt készre sütjük. Légkeverést semmiképp ne használjunk! Ne hagyjuk, hogy a macaronok szélei megpiruljanak!

Teljes kihűlés után le tudjuk szedni a sütőpapírról vagy sütőlapról anélkül, hogy a közepe hozzáragadna.

A csokoládés krémet keverjük át, töltsük habzsákba. Két macaron korongot ragasszunk össze a krémmel.

Hűtőben légmentes dobozban tároljuk. Ha nincs lezárva, a párától összeesik, és ragacsos lesz.