A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Habcsók tortadíszítéshez

Habcsók tortadíszítéshez

Hozzávalók: 1 db tojás fehérje, 20 ml víz, 80 g cukor

Elkészítés: a vizet a cukorral egy kisebb lábasban elkeverjük, feltesszük forrni, és szirupot készítünk belőle. Amikor már a cukor láthatóan elolvadt, akkor kezdjük el a tojásfehérjét felverni. (Ezt mindenképpen kézi mixerrel vagy robotgéppel, mert a cukorszirup hamar elkészül, és gyorsan kell dolgozni vele.) Közben a cukorszirup tovább forr, akkor jó, amikor már nem vizes, hanem sűrű szirupos állaga van. Ekkor a szirupot, a tojásfehérje folyamatos verése közben belecsorgatjuk a tojáshabba. Addig folytatjuk a habverést, amíg teljesen ki nem hűl, és fényes, sűrű habot nem kapunk. Mikor kiemeljük a habverő lapátját, nem folyik le róla.

Előkészítjük a habzsákot, a választott habcsővel. A habzsákot beleállítjuk egy magas pohárba, a széleit lehajtjuk. A tojáshabot belekanalazzuk, a habot elegyengetjük a habcsőhöz, és a végén csavarunk egyet.

A sütőt előmelegítjük 90-95 fokra.

Sütőpapírral bélelt tepsibe a habzsákkal formás kis habhalmokat nyomunk.

Előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt megsütjük/megszárítjuk. Nem érdemes légkeverést használni, mert hamar bebarnulhatnak a csókjaink. Sütés közben ne nyitogassuk a sütőajtót, a sütő teszi a dolgát. Mikor kész, a sütőben (zárt ajtónál) hagyjuk teljesen kihűlni. Kívül-belül roppanós habcsókokat kapunk. :-)

A tortára közvetlenül tálalás előtt érdemes rátenni, mivel a hűtő párájától hamar ragacsossá válik a külseje. Persze, ettől a látvány és az íz megmarad.

TIPP1: színezni ételfestékkel lehet még a habverés szakaszában, amikor már a cukorszirupot is hozzáadtuk a tojásfehérjéhez. De az alap fehér szín is minden tortához illik.

TIPP2: nem érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget készíteni. 1 tojásfehérjéből 1 tepsinyi habcsókadag készül.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Habcsók tortadíszítéshez