A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Habkarika

Habkarika
Ez egy roppant egyszerű ropogós édesség. Persze módjával fogyasszuk.
A gyerekek imádni fogják.
Az elkészítése:
 
Hozzávalók 14 db habkarikához:
2 db tojásfehérje
240 g porcukor
4 g étkezési keményítő(kb egy teáskanál)
 
A sütőt 80 C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsit, vagy tapadásmentes sütőlapot.
A porcukrot és a tojásfehérjét egy tálba mérjük, és vízgőz felett folyamatos keverés közben melegítsük kb. 60 C-fokra. Nagyjából 15-20 perc, de hőmérővel is mérhetjük.
Ezután öntsük át a robotgép üstjébe, és tegyük bele a keményítőt és 10-20 percen át, a legmagasabb fordulaton habosítsuk, míg kemény habbá nem válik a cukros fehérje.
A habot, ha színezni szeretnénk, kiadagolhatjuk külön edényekbe és színezhetjük ételszínezékkel, majd csillagcsöves habzsákba szedjük, és a szilikonos sütőpapírra kinyomjuk a karikákat.
2 órára a 80 C-os sütőbe tesszük (ha van a sütőn, akkor légkeverés funkcióra 70 C-ra), és készre szárítjuk őket.
Ha könnyen fel tudjuk szedni, akkor jó.
Tartalomhoz tartozó címkék: Habkarika