A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Habkönnyű túrótorta egyszerűen

Habkönnyű túrótorta egyszerűen

Hozzávalók:

24 cm-es piskótához: 3 egész tojás, 15 dkg cukor, 6 dkg liszt, 4 dkg mandulaliszt (ez is lehet búzaliszt), 2 evőkanál kakaópor, 1/2 csomag sütőpor.

A túrókrémhez: 250 g tehéntúró, 15 dkg cukor, 300 ml habtejszín.

Málnazseléhez: 20 dkg friss vagy fagyasztott málna, 15 dkg cukor, 0,5 dl víz, 2 csapott teáskanál étkezési zselatin.

 

Elkészítése:

A piskótához az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük. Keverő- vagy fakanállal óvatosan hozzádolgozzuk a liszteket, a kakaóport és a sütőport. Kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük, elegyengetjük, és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Míg kihűl, elkészítjük a túrókrémet. A túrót egy nagyobb tálban villával összetörjük, ízlés szerint 8-12 dkg cukorral elkeverjük, végül a felvert habtejszínnel két részletben összeforgatjuk. A habtejszín legyen közepesen kemény. Nagyjából azt az állagot érjük el, amikor már nem folyik, de még nem is olyan kemény, hogy felfordítva a tálban marad. (Ha túl lágy marad, akkor nem lesz tartása a túrókrémnek, ha túl kemény, akkor pedig nem kapjuk meg a túrókrém könnyedségét.)

A kihűlt piskótát ráhelyezzük egy tányérra vagy tálcára, köré tortakeretet teszünk. Ha a tortakeret nem állítható, akkor a piskóta valószínűleg kisebb lesz a keretnél, tehát a széleinél rés lesz. Ekkor célszerű alufóliával körbebélelni a keretet, hogy majd a krém és a zselé ne folyjon le a torta oldalán. A túrókrémet rátesszük, tetejét elsimítjuk. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.

A gyümölcszselé elkészítése: Az étkezési zselatint a vízben elkeverjük, félretesszük, hogy megduzzadjon. A gyümölcsöt a cukorral egy lábasban összeforraljuk, majd a tűzről levéve botmixerrel összeturmixoljuk. Ekkor hozzáadjuk a megduzzadt zselatint, és elkeverjük. Hagyjuk, hogy kihűljön.

Mikor már a zselé nem meleg, öntsük a túrókrém tetejére, egy kanál vagy spatula segítségével igazítsuk el - óvatosan, hogy a túrókrémet ne szedjük fel közben - , hogy teljesen befedje azt. Tegyük újra hűtőbe, míg teljesen megszilárdul a gyümölcszselé is.

Tálalás előtt vegyük le a keretet illetve az alufóliát. Már látványra is csodálatos, az ízélmény pedig mennyei. Túróimádóknak mindenképpen kötelező megkóstolni.

 

TIPP: a gyümölcszselét málna helyett készíthetjük más friss vagy fagyasztott gyümölccsel (málnával, erdei gyümölcskeverékkel, ribizlivel, szilvával, eperrel, mangóval, barackkal stb.). Természetesen friss gyümölcs a legízesebb, de a mirelit is használható ebben a formában. Viszont díszítésnek a kiolvadt gyümölcsöt nem ajánlom, mert könnyen színes pacaként ronthatja a desszert összképét.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Habkönnyű túrótorta egyszerűen