A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Házi kifli

Kívül ropog, belül puha... Mennyei

Elkészítési idő kb. 30 perc + pihentetés 15 perc + sütés 20 perc.

Hozzávalók (8 darab kiflihez):
2,5 dl tej
3 dkg friss élesztő
1 kiskanál cukor
40 dkg búzaliszt
1 kiskanál só
3 dkg olvasztott vaj a tésztába
2 dkg olvasztott vaj a kenéshez
2 evőkanál tej a kenéshez

Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt, add hozzá a cukrot, és kb. 5 perc alatt futtasd fel. Közben a lisztet egy tálba szitáld át, keverd bele a sót. Olvaszd meg a 3 dekagrammnyi vajat, majd öntsd hozzá a felfuttatott élesztős tejhez, keverd el, majd az egészet add a liszthez, és dagaszd egynemű tésztává.
Takard le, és pihentesd 10 percig.
Oszd kétfelé, formázz belőlük cipót. Az egyiket tedd félre, amíg a másikkal dolgozol. Lisztezett felületen nyújtsd kör alakúra. 2 dkg vajat olvassz meg, és kenőecsettel kend meg a felével a kinyújtott tésztát. Vágd 4 egyenlő részre, majd a cikkeket a szélesebb oldaluktól kezdve tekerd fel. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, formázd félhold alakúra. A többi tésztával is tégy így, majd kend meg a kiflik tetejét tejjel. Megszórhatod ízlés szerint szezámmaggal, mákkal, köménymaggal, sóval vagy reszelt sajttal.
Takard le tiszta konyharuhával, és hagyd pihenni 15 percet, közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
20 perc alatt aranybarnára sül.
Rácson hagyd őket kihűlni.

TIPP: a tejet teljes egészében helyettesítheted kókusztejjel is. Így tej vagy laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Házi kifli