A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Háztető

Háztető

Hozzávalók:

4 db 35x15 cm-es ostyalap

A rudakhoz:

25 dkg liszt, 8 dkg margarin, 1 tojás, 1/2 csomag sütőpor, 12 dkg porcukor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 evőkanál tejföl

A krémhez:

6 evőkanál liszt, 6 dl tej, 2 tojás sárgája, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor

Elkészítés:

A rudak hozzávalóit egy tálba tesszük, majd egyneművé gyúrjuk. 1 órára hűtőbe tesszük. A masszából 24 egyforma hosszúságú (kb. az ostyalap hosszának megfelelő) és vastagságú rudakat sodrunk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük őket. Figyeljük, meg ne égjen.

Hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a krémet.

A lisztből, a tojások sárgájából, a porcukorból és a tejből sűrű krémet főzünk. Gyakran megkeverve kihűtjük, majd a szobahőmérsékletű margarinnal habosra keverjük.

Az ostyalapokat hosszában 3 egyforma széles csíkra vágjuk egy éles kés segítségével.

Egy ostyacsíkot tálcára teszünk, megkenjük krémmel, ráhelyezünk hosszában 3 kakaós rudat. Ezután újabb réteg krém, majd 2 rúd következik, végül még egy réteg krém, 1 rúd, és még egy kis krém a tetejére. Az oldalakon lévő krémet elsimítjuk, és beborítjuk 1-1 ostyacsíkkal. Ha a rudak esetleg eltörtek, semmi gond, szeleteléskor nem fog látszani.

Ugyanígy teszünk a többi ostyával, krémmel és rudakkal, míg elkészül 4 háztető.

A külsejükre vékony rétegben krémet kenünk, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

Tartalomhoz tartozó címkék: Háztető