A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hókifli

Hókifli
Hozzávalók:
8 dkg porcukor+a forgatáshoz
30 dkg finom liszt
23 dkg puha margarin
csipet só
15 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor/vagy kevés vanília aroma
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze, majd 15 percet hűtőben pihentessük.
A tésztából kis adagokat sodrunk és a szilikon kifli formákat töltsük meg vele. Nem kell kikenni.
Ha nincs formánk, ujjnyi rudakat sodorjunk és vágjuk 3-4 centisre, és formázzunk belőle kis kifliket.
180 fokon előmelegített sütőben süssük.
Hamar megsül, nagyjából 10-15 perc. Vigyázzunk arra, hogy meg ne égjen. Ha kezd megpirulni, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni, ezután hempergessük meg porcukorban.
 
Nagyjából 90 db apró süti lesz ebből a mennyiségből.
Nagyon finom és omlós.
Egy részét olvasztott csokoládéval csurgattam meg.
 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Hókifli