A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hólabda/Kozáksapka

Hólabda/Kozáksapka

Hozzávalók:

 

Tésztához:

8 db tojás sárgája és fehérje

40 dkg porcukor

8 kanál meleg víz

25 dkg liszt

1 csomag sütőpor

2 kanál kakaópor (holland)

 

Krémhez:

3 dl tej

3 kanál liszt

25 dkg vaj

15 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

½ dl rum (elhagyható)

200 g kókuszreszelék

 

 

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A tojások sárgáját a porcukorral és a meleg vízzel robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is óvatosan a tojássárgás masszához forgatjuk.

A tepsibe szilikonos sütőpapírt teszünk, és a tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne. Kb. 15-20 perc alatt kisül.

Ha a piskóta kihűlt, pogácsa szaggatóval köröket szúrunk belőle, a formákat vízszintesen kettévágjuk.

Elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, porcukrot, vaníliát és rumot. Krémesre kikeverjük.

A kerek formákat megtöltjük a krémmel, majd kívülről is körbekenjük vele, és kókuszreszelékben megforgatjuk.

Ha csak az oldalát kenjük körbe krémmel és szórjuk meg kókuszreszelékkel, a tetejére csorgassunk olvasztott csokoládét.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hólabda