A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Isler - Halloween partira

Isler - Halloween partira

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 6 dkg darált dió, 20 dkg hideg vaj, 1 csipet só.

Ragasztáshoz: lekvár - amelyik a kedvenc :-)

Bevonáshoz: 20 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál olaj

Díszítéshez: fehér csokoládé vagy fehér színű ételfesték filctoll (a képen látható "alkotás" tollal készült)

 

Összeállítás: a lisztet a porcukorral, a darált dióval, a sóval és a vajjal összemorzsoljuk, és addig gyúrogatjuk, amíg egyneművé össze nem áll. Fóliába csavarjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsibe szilikonos sütőpapírt, vagy szilikon sütőlapot teszünk.

Enyhén lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kör alakú szaggatóval vagy egy pohárral köröket szúrunk bele. Felsorakoztatjuk a tepsiben nagyjából 1 cm távolságra egymástól (kicsit meg fog nőni sülés közben). 10-12 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor már elkezd barnulni a széle. Vigyázat! Hirtelen meg tud égni!!!

A tepsiben hagyjuk kb. 1-2 percig, majd óvatosan kiszedjük egy tálcára.

Hűlés után lekvárral kettesével összeragasztjuk őket, majd olvasztott csokoládéba mártjuk a tetejüket. Mikor a csokoládé teljesen visszakeményedett a tetején, akkor lehet díszíteni. (Ha szükséges, pár percre hűtőben rásegíthetünk a száradásra).

Néhány óra alatt megpuhul, de ha nincs türelem ezt kivárni, kicsit ropogósan is mennyei. :-)

Tartalomhoz tartozó címkék: Isler - Halloween partira