Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 6 dkg darált dió, 20 dkg hideg vaj, 1 csipet só.
Ragasztáshoz: lekvár - amelyik a kedvenc :-)
Bevonáshoz: 20 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál olaj
Díszítéshez: fehér csokoládé vagy fehér színű ételfesték filctoll (a képen látható "alkotás" tollal készült)
Összeállítás: a lisztet a porcukorral, a darált dióval, a sóval és a vajjal összemorzsoljuk, és addig gyúrogatjuk, amíg egyneművé össze nem áll. Fóliába csavarjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsibe szilikonos sütőpapírt, vagy szilikon sütőlapot teszünk.
Enyhén lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kör alakú szaggatóval vagy egy pohárral köröket szúrunk bele. Felsorakoztatjuk a tepsiben nagyjából 1 cm távolságra egymástól (kicsit meg fog nőni sülés közben). 10-12 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor már elkezd barnulni a széle. Vigyázat! Hirtelen meg tud égni!!!
A tepsiben hagyjuk kb. 1-2 percig, majd óvatosan kiszedjük egy tálcára.
Hűlés után lekvárral kettesével összeragasztjuk őket, majd olvasztott csokoládéba mártjuk a tetejüket. Mikor a csokoládé teljesen visszakeményedett a tetején, akkor lehet díszíteni. (Ha szükséges, pár percre hűtőben rásegíthetünk a száradásra).
Néhány óra alatt megpuhul, de ha nincs türelem ezt kivárni, kicsit ropogósan is mennyei. :-)