A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kakaós fagyi szelet

Kakaós fagyi szelet

Ez egy icipicit más az eredeti fagyi szelettől. Annak a tésztájában ugyanis dió van. Ebbe helyette most kakaópor került. Viszont mindkettő tagadhatatlanul finom és krémes. Ki-ki a maga ízlése szerint készítheti el.

Hozzávalók:

A tésztához: 6 egész tojás, 20 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál holland kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 0,5 dl víz.

A vaníliás krémhez: 3 tojás sárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál liszt, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 dl tej, 20 dkg margarin.

A tetejére: 3 tojás sárgája, 20 dkg átszitált porcukor.

Csokoládé forgács.

 

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, közben kanalazva hozzáadjuk az olajat és a vizet. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd csomómentesre összeforgatjuk egy fakanál vagy habverő segítségével. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. (Ez a mennyiség egy kb. 39x33 cm-es tepsibe megfelelő). 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a tojások sárgáját kevés tejjel egy lábasban csomómentesre elkeverjük a vaníliás pudingporral, a liszttel, a vaníliás cukorral és a cukorral, majd felöntjük a maradék tejjel is, és puding sűrűségűre főzzük. Egy sütőlemezre vagy tálcára borítjuk, elterítjük és (amennyire lehet) légmentesen folpackkal letakarjuk, amíg teljesen kihűl. Így hűlés közben nem kell folyamatosan kevergetni, és nem fog bebőrösödni a teteje. Ha teljesen kihűlt, egy keverőtálba tesszük, és a szobahőmérsékletű margarinnal krémesre kikeverjük.

A krémet a kakaós tésztánkra egyenletesen elsimítjuk.

A tojásfehérjét egy hőálló tálban vízgőz fölé tesszük, és a porcukrot folyamatosan hozzáadagolva sűrű habbá verjük. Akkor jó, amikor már ragacsosan nyúlik, és szép fényes a felülete.

A tojásfehérje habot a vaníliás krém tetejére tesszük, és egyenletesen elkenjük. Villával vagy cakkos szélű habkártyával becsíkozzuk, végül megszórhatjuk egy kevés csokoládé forgáccsal vagy cukrozatlan kakaóporral.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kakaós fagyi szelet