A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Karamellkrémes torta

Karamellkrémes torta

A DesszertDekor Webáruház megnyitásának 2. évfordulójára készült ez a fincsi karamellkrémes torta. :-)

Könnyű kakaós piskóta lapok között lágy, nem túl édes, enyhén karamellízű krém van.

A külső borítás Smartflex Velvet Vanília ízű tortadekor massza, amely szintén kellemes vaníliás ízű. Dekorációnak arany színű roppanós cukorgolyókat használtam.

Hozzávalók:

A piskótához: 6 tojás, 16 dkg cukor, 16 dkg liszt, 6 dkg cukrozatlan kakaópor, 6 evőkanál víz, 6 evőkanál étolaj, 1 csomag sütőpor.

A karamellkrémhez: 10 dkg cukor, 2 csomag tejszín ízű pudingpor, 6 dl tej, 15 dkg vaj vagy margarin.

Elkészítés:

Először a piskótát készítjük el. A tojások sárgáját és fehérjét külön választjuk. A fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, miközben kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot. Beletesszük a tojások sárgáját, és felváltva kanalazva hozzá a vizet és az olajat sűrű, sárga, fényes tojáshabbá verjük.

Óvatosan hozzáforgatjuk a kakaóport, sütőport és lisztet. Figyeljünk a csomómentességre! Kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Közben elkészítjük a krémet.

Először is tegyük ki a hűtőből a vajat vagy margarint (amelyiket használni kívánjuk majd a krémben), hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjen.

A 2 csomag pudingport egy kisebb tálban kevés tejjel csomómentesre keverjük, félretesszük. A cukrot egy tapadásmentes lábasban kis lángon megolvasztjuk, sűrűn megkeverve, vigyázva, nehogy megégjen. A maradék tejet mikrohullámú sütőben megmelegítjük, majd az olvasztott cukorra öntjük. A cukor ekkor megkeményedik, de tovább melegítve újra megolvad. Addig melegítjük, amíg az összes cukor felolvad, és szép aranybarna karamellás tejet nem kapunk. Hozzáöntjük a tejben elkevert pudingport, és sűrű krémmé főzzük. Figyelem! Folyamatosan kevergessük, különben leragad és megég. Fém tálcára vagy tepsire öntjük, elsimítjuk, és letakarjuk folpackkal, hogy ne bőrösödjön be.

Mikor a karamellás pudingunk teljesen kihűlt, a szoba-hőmérsékletű margarinnal habosra keverjük. Akkor jó, ha már csomómentes és sima a krémünk.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk, a lapokat megtöltjük a karamellás krémmel, majd kívülről is vékony rétegben bekenjük vele a tortát. 3-4 órára (vagy akár egy egész éjszakára) hűtőbe tesszük. Fondanttal, marcipánnal vagy krémrózsákkal díszíthetjük.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Karamellkrémes torta