A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kavart meggyes

Kavart meggyes

Kavart meggyes

Hozzávalók:

15 dkg vaj (szobahőmérsékletű)

25 dkg cukor

1 teáskanál vaníliacukor

1 citrom reszelt héja

5 egész tojás

450 gramm tejföl

1 dl tej

50 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

magozott meggy

 

Elkészítés:

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral robotgéppel habosra keverjük, miközben egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a citrom reszelt héját is. Mikor már egyenletes krémes állagú lett a massza, hozzáadjuk a tejfölt és a tejet is. Innentől már alacsony fokozaton használjuk a robotgépet, vagy kézi habverőt/fakanalat is használhatunk. Határozott mozdulatokkal csomómentesre keverjük a az átszitált liszttel, sütőporral és szódabikarbónával.

A tésztamassza kb. felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Nem kell elegyengetni.

A másik felébe belekeverjük a kakaóport, egy kevés tejet adhatunk még hozzá, hogy ne legyen túl sűrű.

A kakaós masszát is betöltjük a fehér masszára úgy, hogy a hézagokat kitöltsük. Most nagyjából elsimíthatjuk a tetejét. Szórjuk meg a magozott meggyel. Belenyomkodni nem szükséges, mert sülés közben a meggy kicsit lesüllyed, a tészta pedig megemelkedik.

180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük.

Porcukorral meghintve, nagy szeletekben tálalhatjuk.

Frissen, melegen igazán finom.

TIPP: ha nem a meggyszezon idején jut eszünkbe ez a gyorsan elkészíthető desszert, használhatunk befőtt meggyet, de akár fagyasztottat is kiolvasztás után.  

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kavart meggyes