Hozzávalók:
A tésztához: 4 egész tojás, 20 dkg cukor, 1 teáskanál vaníliás cukor, 25 dkg margarin (szobahőmérsékletű), 45 dkg liszt, 1 csomag sütőpor.
A túrós töltelékhez: 25 dkg túró, 1 teáskanál vaníliás cukor, 1/2 citrom leve, 5 dkg porcukor.
Elkészítés:
Először a tepsit (én 35x25 cm-et használtam) sütőpapírral béleld ki, és kapcsold be a sütőt 150 fokra.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral verd kemény habbá, használj robotgépet vagy kézi mixert. Ha a margarin nem elég lágy, akkor mikróban kicsit melegítsd meg (éppen csak, hogy ellágyuljon, de ne folyjon). A tojásos habhoz fokozatosan add hozzá a margarint és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is, és keverd simára. Sűrű masszát fogsz kapni.
A töltelék hozzávalóit tedd egy tálba, és keverd össze.
A tepsibe kanalazd bele a tészta kb. felét, nem kell hogy teljesen egyenletes legyen. Majd kanalazd rá a túrós tölteléket is, végül a tészta másik felét is, és nagyjából egyengesd el a tetejét.
Told a sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt süsd készre.
Porcukorral megszórva tálald.