A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kavart túrós

Hozzávalók:

A tésztához: 4 egész tojás, 20 dkg cukor, 1 teáskanál vaníliás cukor, 25 dkg margarin (szobahőmérsékletű), 45 dkg liszt, 1 csomag sütőpor.

A túrós töltelékhez: 25 dkg túró, 1 teáskanál vaníliás cukor, 1/2 citrom leve, 5 dkg porcukor.

 

Elkészítés:

Először a tepsit (én 35x25 cm-et használtam) sütőpapírral béleld ki, és kapcsold be a sütőt 150 fokra.

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral verd kemény habbá, használj robotgépet vagy kézi mixert. Ha a margarin nem elég lágy, akkor mikróban kicsit melegítsd meg (éppen csak, hogy ellágyuljon, de ne folyjon). A tojásos habhoz fokozatosan add hozzá a margarint és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is, és keverd simára. Sűrű masszát fogsz kapni.

A töltelék hozzávalóit tedd egy tálba, és keverd össze.

A tepsibe kanalazd bele a tészta kb. felét, nem kell hogy teljesen egyenletes legyen. Majd kanalazd rá a túrós tölteléket is, végül a tészta másik felét is, és nagyjából egyengesd el a tetejét.

Told a sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt süsd készre.

Porcukorral megszórva tálald.

   

Tartalomhoz tartozó címkék: Kavart túrós