A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kókuszos csiga

Kókuszos csiga
Hozzávalók a tésztához:
1/2 dl kézmeleg tej, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 evőkanál cukor, 4 tojás sárgája, csipet só.
 
Hozzávalók a töltelékhez:
4 tojás fehérje, 30 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék.
 
A forgatáshoz porcukor.
 
 
Elkészítés:
Az élesztőt morzsold a langyos tejbe, add hozzá az 1 teáskanál cukrot, keverd el, és hagyd felfutni (kb. 10 perc). Közben a liszttel morzsold el a margarint. Add hozzá a cukrot, a tojások sárgáját, a sót, végül a felfuttatott élesztőt is. Gyors mozdulatokkal dagaszd be. Tedd félre, amíg a kókuszos tölteléket elkészíted.
A tojások fehérjét kézi mixerrel kezd el verni, mikor már elkezdett habosodni, fokozatosan add hozzá a porcukrot. Ekkor tedd vízgőz fölé, és ott verd kemény habbá, amíg szép fényes nem lesz. Vedd le a vízgőzről, és egy spatulával forgasd hozzá a kókuszreszeléket.
A tésztát oszd 4 részre. Az egyik adagot nyújtsd kb. 0,5 cm vastag téglalap alakúra, a kókuszos hab 1/4-ét kend el rajta, szorosan tekerd fel, majd kb. 2-2,5 cm-enként szeleteld fel. Fektesd a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejét nyomkodd le kicsit. A tészta és a töltelék többi részével is tégy így.
A csigákat 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre. Az alján ellenőrizd: ha már enyhén barna, akkor jó.
Még melegen forgasd meg porcukorban.
 
Jó étvágyat hozzá.
 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Kókuszos csiga