Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg cukor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál méz, 2 tojás, 5 dkg vaj, 2 mokkáskanál szódabikarbóna, 40 dkg liszt
A krémekhez:
A rózsaszín krémhez: 1 csomag puncs ízű pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 12,5 dkg margarin
A sárga krémhez: 1 csomag vanília ízű pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 12,5 dkg margarin
Tetejére 200 g étcsokoládé, 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit (a liszt kivételével) egy hőálló tálban elkeverjük, majd gőz felett összefőzzük. Ha már kihűlt, akkor keverjük hozzá a lisztet. Folpackba csomagoljuk és 1/2-1 órára hűtőbe tesszük.
3 egyforma részre osztjuk, és sütőpapíron 40x30 cm-es téglalapokat nyújtunk. Ha a sütőpapíron nyújtjuk ki, akkor azon könnyen áthúzhatjuk a tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben egyesével kisütjük a lapokat. Hűlés után a lapok megkeményednek, és könnyen törnek, de a krémekkel megkenve majd szépen megpuhulnak.
Elkészítjük a kétféle krémet is.
A pudingporból, cukorból, vaníliás cukorból, tejből a szokásos módon sűrű pudingot főzünk, majd azonnal átborítjuk egy fém tálcára, folpackal szorosan letakarjuk amíg teljesen kihűl. Mindkét krémet így készítjük el, és hűtjük ki.
Miután kihűltek, keverőtálba tesszük és a szobahőmérsékletű margarinnal habosra keverjük a sárga majd a rózsaszín pudingot is.
A sütemény összeállítása: lap - sárga krém - lap - rózsaszín krém - lap
A tetejére csokoládét olvasztunk, és egyenletesen elsimítjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnapra a tésztalapok is megpuhulnak, és könnyen szeletelhető lesz.