A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lajcsi szelet

Lajcsi szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg cukor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál méz, 2 tojás, 5 dkg vaj, 2 mokkáskanál szódabikarbóna, 40 dkg liszt

A krémekhez:

A rózsaszín krémhez: 1 csomag puncs ízű pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 12,5 dkg margarin

A sárga krémhez: 1 csomag vanília ízű pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 12,5 dkg margarin

Tetejére 200 g étcsokoládé, 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit (a liszt kivételével) egy hőálló tálban elkeverjük, majd gőz felett összefőzzük. Ha már kihűlt, akkor keverjük hozzá a lisztet. Folpackba csomagoljuk és 1/2-1 órára hűtőbe tesszük.

3 egyforma részre osztjuk, és sütőpapíron 40x30 cm-es téglalapokat nyújtunk. Ha a sütőpapíron nyújtjuk ki, akkor azon könnyen áthúzhatjuk a tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben egyesével kisütjük a lapokat. Hűlés után a lapok megkeményednek, és könnyen törnek, de a krémekkel megkenve majd szépen megpuhulnak.

Elkészítjük a kétféle krémet is.

A pudingporból, cukorból, vaníliás cukorból, tejből a szokásos módon sűrű pudingot főzünk, majd azonnal átborítjuk egy fém tálcára, folpackal szorosan letakarjuk amíg teljesen kihűl. Mindkét krémet így készítjük el, és hűtjük ki.

Miután kihűltek, keverőtálba tesszük és a szobahőmérsékletű margarinnal habosra keverjük a sárga majd a rózsaszín pudingot is.

A sütemény összeállítása: lap - sárga krém - lap - rózsaszín krém - lap

A tetejére csokoládét olvasztunk, és egyenletesen elsimítjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnapra a tésztalapok is megpuhulnak, és könnyen szeletelhető lesz.

Tartalomhoz tartozó címkék: Lajcsi szelet