A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lekváros piskótatekercs

Lekváros piskótatekercs

Van az az alkalom, amikor nem kell több egy lekváros piskótánál. Persze, ez az alkalom lehet egy hétköznap délután is, amikor a család édességre vágyik.

Puha, édes piskóta házi baracklekvárral megtöltve, porcukorral megszórva. Mennyei. Emellett pedig gyorsan és könnyen elkészíthető, kezdő háziasszonyok is nyugodtan nekiláthatnak.

Hozzávalók: 6 tojás, 12 dkg kristálycukor, 25 ml olaj, fél tasak sütőpor, csipet só, 15 dkg liszt.

Baracklekvár (a legjobb a házi) a kenéshez, porcukor a tetejére

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét elkezdjük felverni, hozzáadjuk a cukrot, és amikor már majdnem teljesen kemény habunk van, beletesszük a tojások sárgáját, és sűrű habbá verjük. A lisztet, a sót és a sütőport csomómentesen elkeverjük benne, majd a közepesen sűrű masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve rögtön átborítjuk egy enyhén benedvesített konyhai törlőruhára, és annak segítségével feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

Hűlés után megkenjük lekvárral, feltekerjük. Tetejét porcukorral szórjuk.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Lekváros piskótatekercs