A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Linzer

Linzer

Omlós, puha lekváros kedvenc

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt

10 dkg porcukor

10 dkg darált dió (elhagyható)

25 dkg hideg margarin

1 tojás sárgája

1 csomag vaníliás cukor

kevés citromlé

lekvár az összeragasztáshoz

 

Elkészítés:

A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, összemorzsoljuk a hideg margarinnal. Hozzádolgozzuk a darált diót, a tojás sárgáját, vaníliás cukrot és citrom levét is. Ne gyúrjuk túl sokáig, mert akkor a margarin a kezünk melegétől ellágyul, próbáljunk, gyors mozdulatokkal dolgozni.

A tésztát tegyük 1 órára hűtőbe.

Lisztezett felületen elnyújtjuk a tésztát kb. 0,5-1 cm vastagságúra, majd linzer kiszúró formával kiszaggatjuk úgy, hogy egy teli formának egy lyukas párja legyen. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A kiszaggatott formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. A kisült tésztát óvatosan szedjük át tálcára, még melegen könnyen törik.

Amikor már teljesen kihűltek, lekvárral kettesével összeragasztjuk, szitált porcukorral meghintjük.

 

TIPP: gluténmentes formában is elkészíthető, ha búzaliszt helyett rizslisztet vagy gluténmentes lisztkeveréket használunk. Ekkor különösen figyeljünk arra, hogy sütés után csak akkor vegyük ki a tepsiből, ha már teljesen kihűltek, mert nagyon törékenyek. Hidegen már úgy kezelhető, mint a „hagyományos” linzer.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Linzer