A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mandula

Ez az aprósüti hallgat még sok más névre is: madeleine, mandulamag, barackmag. Ha van idő és kedv – esetleg segítő gyerekkezek – az összeragasztgatáshoz, a kóstolók biztosan meghálálják majd dicsérő szavakkal a végeredményt.

Hozzávalók:

Tésztához:

25 dkg liszt

12 dkg cukor

10 dkg darált dió (elhagyható)

20 dkg margarin

2 evőkanál kakaópor

1 fél csomag sütőpor

 

Krémhez:

4 dl tej

1 csomag tejszínes pudingpor

15 dkg cukor

15 dkg margarin

ízlés szerint mandulaaroma

 

 

 

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, dió, kakaópor, sütőpor) összevegyítjük, majd a margarint is hozzáadva egynemű tésztát gyúrunk. Kicsit morzsalékos száraz tésztát kapunk.  

Melegítsük elő a sütőt 190-200 fokra.

A sütőformát vajazzuk, lisztezzük ki a szokásos módon (csak az első adag sütése előtt kell, a többinél nem szükséges), szilikon formánál ezt a lépést kihagyjuk.

A sütőforma mélyedéseit töltsük meg a tésztával úgy, hogy a közepébe kis üreget nyomunk az ujjunkkal, a széleinél a felesleget leszedjük.  

Kb. 15 perc alatt készre sütjük. Időnként ellenőrizzük, nehogy megégjenek. A kisült fél-mandulákat 1-2 percig hagyjuk hűlni, majd borítsuk ki a formából.

A krém elkészítése: a tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk. Egy fém tálcán elterítjük, frissentartó fóliával lefedjük, hogy ne bőrösödjön. Teljes kihűlés után a margarinnal csomómentesre, krémesre keverjük, végül hozzákeverjük a mandulaaromát is.

Két fél mandulát krémmel ragasztunk össze. Porcukorba forgatjuk vagy csokoládéba mártjuk.

 

TIPP: tölthetjük más krémekkel vagy lekvárral is.

Tartalomhoz tartozó címkék: Mandula