A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mandulás kifli

Hozzávalók:

35 dkg liszt

14 dkg mandulaliszt

1-2 evőkanál tejföl

25 dkg margarin

15 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

 

Elkészítés:

A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a mandulalisztet, a cukrokat és a tejfölt, majd ezekkel együtt kézzel összedolgozzuk. Akkor jó az állaga, ha nem ragad a kezünkhöz. További tejföl hozzáadásával lágyítható.

Tegyük hűtőbe rövid időre. Addig melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és készítsük el a sütőtepsit, vágjunk bele megfelelő méretű szilikonos sütőpapírt, vagy használhatunk szilikon kifli sütőformát is.

Ezután formázzunk 5-6 cm-es kifliket, szilikon forma esetén nyomkodjuk bele a tésztát a kifli formákba.

18-24 perc alatt készre sülnek. Még melegen forgassuk meg porcukorban, vagy kihűlve olvasztott csokoládéba mártsuk a végeit.

Légmentesen dobozba zárva sokáig elállnak.

 

TIPP: mivel tojás nincs benne, az arra érzékenyek is ehetik. Sőt, ha búzaliszt helyett gluténmentes lisztkeveréket használunk, akkor gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Tartalomhoz tartozó címkék: Mandulás kifli