A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mascarpónés rolád

Mascarpónés rolád
Piskóta(liszt nélkül):
6 db tojás
csipet só
1/2 cs. sütőpor
6 evőkanál cukor
2 púpos ek. kakaópor
2 ek. olaj
2 ek. meleg víz
 
A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és a cukorral. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és azzal is jól felverjük, miközben a vízet és az olajat is adagoljuk.
Ha jó kemény, hozzákeverjük óvatosan a kakaóporral elkevert sütőport.
Sütőpapírral bélelt tepsibe eligazítjuk és 160 fokra előmelegített sütőben légkeverésen készre sütjük, nagyjából 10 perc alatt. A lekapcsolt sütőben hagyjuk nyitott ajtónál hűlni egy kicsit.
Ha kivettük, azonnal tekerjük fel még langyosan a tésztát, hogy utána ne törjön.
Készítsük el a krémet:
200 ml tejszínhab
250 g mascarpone
2 ek. porcukor
 
A habot felverjük. hozzákeverjük a pascarponet és a porcukrot.
Kitekerjük a tésztát, megkenjük a krémmel, megszórjuk durvára aprított dióval és feltekerjük. Kívül szintén megkenjük, dekorálhatjuk és dióval szintén megszórhatjuk.
 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Mascarpónés rolád