Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 25 dkg cukor, 1 dl csapmeleg víz, 1 dl olaj, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor, 3 evőkanál tej
Hozzávalók krémhez: 2 csomag puncs ízű pudingpor, 12 dkg cukor, 5 dl tej, 15 dkg margarin
Tetejére: 150 g étcsokoládé, 1 evőkanál olaj
2 db őzgerinc sütőformára lesz szükség.
Előkészítés: a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, a formákat kivajazzuk és lisztezzük.
Elkészítés:
A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, miközben kanalanként hozzáadagoljuk a vizet és az olajat, majd belekeverjük a sütőport és a lisztet is.
A tészta felét beletöltjük az egyik őzgerinc formába. A maradék tésztamasszához hozzáadjuk a kakaóport és a tejet, és csomómentesre keverjük, ezt pedig beletöltjük a másik formába. A kettőt egyszerre betesszük sülni, kb. 35 perc alatt kész. Kivesszük a sütőből, pár perc után kifordítjuk sütőpapírra. Ha kihűlt, a gerincek mentén mindkét rudat felszeleteljük.
A krém elkészítése (ezt addig megcsinálhatjuk, amíg sülnek az őzgerincek, így nagyjából egyszerre hűlnek majd ki): a pudingporból, cukorból és tejből a szokásos módon sűrű pudingot főzünk. Egy fém tálcára terítjük, frissentartó fóliával (folpack-kal) letakarjuk, hogy ne bőrösödjön. Ha kihűlt, a margarint belekockázzuk és robotgéppel habosra verjük.
A piskótaszeleteket felváltva összeragasztjuk a krémmel. Barna-krém-sárga-krém... és így tovább. 2 színes rudat készítünk így.
Ha marad krém, akkor vékonyan a tetejét is körbekenjük, végül olvasztott csokoládéval borítjuk be (ecsetet használhatunk, hogy mindenhova egyenletesen jusson). Hűtőben tároljuk felszolgálásig. Átlósan szeleteljük, hogy a csíkok megjelenjenek.