A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Méteres kalács

Méteres kalács

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 25 dkg cukor, 1 dl csapmeleg víz, 1 dl olaj, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor, 3 evőkanál tej

Hozzávalók  krémhez: 2 csomag puncs ízű pudingpor, 12 dkg cukor, 5 dl tej, 15 dkg margarin

Tetejére: 150 g étcsokoládé, 1 evőkanál olaj

2 db őzgerinc sütőformára lesz szükség.

 

Előkészítés: a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, a formákat kivajazzuk és lisztezzük.

Elkészítés:

A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk.

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, miközben kanalanként hozzáadagoljuk a vizet és az olajat, majd belekeverjük a sütőport és a lisztet is.

A tészta felét beletöltjük az egyik őzgerinc formába. A maradék tésztamasszához hozzáadjuk a kakaóport és a tejet, és csomómentesre keverjük, ezt pedig beletöltjük a másik formába. A kettőt egyszerre betesszük sülni, kb. 35 perc alatt kész. Kivesszük a sütőből, pár perc után kifordítjuk sütőpapírra. Ha kihűlt, a gerincek mentén mindkét rudat felszeleteljük.

 

A krém elkészítése (ezt addig megcsinálhatjuk, amíg sülnek az őzgerincek, így nagyjából egyszerre hűlnek majd ki): a pudingporból, cukorból és tejből a szokásos módon sűrű pudingot főzünk. Egy fém tálcára terítjük, frissentartó fóliával (folpack-kal) letakarjuk, hogy ne bőrösödjön. Ha kihűlt, a margarint belekockázzuk és robotgéppel habosra verjük.

A piskótaszeleteket felváltva összeragasztjuk a krémmel. Barna-krém-sárga-krém... és így tovább. 2 színes rudat készítünk így.

Ha marad krém, akkor vékonyan a tetejét is körbekenjük, végül olvasztott csokoládéval borítjuk be (ecsetet használhatunk, hogy mindenhova egyenletesen jusson). Hűtőben tároljuk felszolgálásig. Átlósan szeleteljük, hogy a csíkok megjelenjenek.

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Méteres kalács