A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mézes kókuszkocka

Mézes kókuszkocka

Hozzávalók: 20 dkg cukor, 10 dkg vaj, 2 tojás, 3 evőkanál olvasztott méz, 40 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej

Mázhoz 20 dkg cukor, 5 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor, 25 dkg vaj, rumaroma (elhagyható), 150 ml tej, 20 dkg étcsokoládé

400 g kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:

A cukrot a vajjal kihabosítjuk, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Mikor már szépen megemelkedett a könnyed habos tojásunk, akkor jöhet bele az olvasztott tojás, végül a liszt, a sütőpor és a vaníliás cukor is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejét elegyengetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a kakaós mázat.

A kakaóport és a cukrot a tejjel és a rumaromával egy lábasban elkeverjük, és alacsony hőfokon melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a vajat és az étcsokoládét is. Addig melegítjük, amíg minden hozzávaló teljesen elolvad és egynemű lesz. Forralni nem kell.

A piskótánkat tetszőleges méretű, de egyforma nagyságú kockákra vágjuk. A piskótakockákat egy villa segítségével bemártjuk a csokoládéba, hogy minden oldalát bevonja, majd megforgatjuk a kókuszreszelékben. Minden kockával így teszünk.

Ha a kakaós masszánk időközben besűrűsödik, kevés tejjel felöntve újramelegítjük.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Mézes kókuszkocka