A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mézeskalács pohárkrém

Hozzávalók (6 adaghoz):

 

8-12 db mézeskalács figura (mérettől függően a mennyiség változhat)

10 dkg darált dióbél

250 g mascarpone

150 ml habtejszín

 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A mézeskalácsokat morzsoljuk el egy tálba, maradhatnak benne kisebb-nagyobb részek is.

A habtejszínt kézi mixer segítségével habbá verjük. Nem kell teljesen keményre, csak annyira legyen sűrű, hogy a tálat oldalra fordítva ne folyjon ki belőle. Hozzátesszük a mascarponét, a porcukrot, és tovább keverjük, amíg egynemű és sűrű lesz.

A krémet, a morzsolt mézeskalácsot, a darált dióbelet tetszés szerint rétegesen poharakba tesszük.  Hűtőben 1-2 órát pihentetjük.

Gyorsan elkészíthető, látványos és könnyed desszert. Nem utolsó sorban finom is.

Tartalomhoz tartozó címkék: Mézeskalács pohárkrém