A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Narancsos-túrós kuglóf

Hozzávalók:

4 db egész tojás

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

20 dkg margarin (szobahőmérsékletű)

2,5 dl frissen facsart narancslé (kb. 4 narancs leve)

20 dkg túró

30 dkg liszt

 

Tetejére: 15 dkg fehércsokoládé, szeletelt mandula, narancs cikkek

Elkészítés:

Legelőször készítsük elő a margarinnal kikent, liszttel megszórt kuglóf formánkat, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A margarint a porcukorral fehéredésig keverjük, további folyamatos keverés mellett egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliás cukrot és túrót is, végül a narancsok levét. Fakanállal vagy szilikon kanállal az átszitált lisztet és sütőport is bele keverjük.

A tésztát beletöltjük a kuglóf formába, nagyjából a ¾-ig érjen, mert sülés közben megemelkedik.

Tegyük a meleg sütőbe. Kb. 10 perc múlva csökkentsük a sütő hőmérsékletét 150 fokra. Így süssük tovább még 35-40 percig.

A kisült és kihűlt kuglóf tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk, szeletelt mandulával és narancscikkekkel díszítsük.

Ha nem szeretnénk túlságosan édesre, akkor a fehércsokoládé helyett egyszerűen szórjuk meg porcukorral, úgy egy sokkal könnyedebb, kevésbé édes desszertünk lesz.

Tartalomhoz tartozó címkék: Narancsos-túrós kuglóf