A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Néger kocka gluténmentesen (Marika receptje)

Néger kocka gluténmentesen

 

Hozzávalók:

 

Piskótához:

5 db egész tojás

5 evőkanál cukor

1 csomag gluténmentes sütőpor

4 evőkanál bármilyen gluténmentes liszt

1 evőkanál hajdinaliszt

1 evőkanál kakaópor

 

Krémhez:

4 tojás fehérje

20 dkg porcukor

1 citrom leve

pici só

 

Mázhoz:

3 dkg kakaópor

3 evőkanál víz

5 dkg porcukor

 

baracklekvár (gluténmentes)

 

Elkészítés:

Szokásos módon piskótát  készítünk: a tojások fehérjéből kemény habot verünk, miközben a cukrot kanalanként hozzáadagoljuk, majd tovább verjük a tojások sárgájával együtt, míg sűrű állagú habot kapunk. Csomómentesre keverjük a kétféle liszttel, sütőporral és kakaóporral.

180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 20 percig sütjük.

Elkészítjük a krémet: a 4 tojás fehérjét a porcukorral, a citrom levével és pici sóval vízgőz felett felverjük, míg besűrűsödik.

A kihűlt piskótát megkenjük a lekvárral, majd a fehér habkrémmel.

Tetejére csokimázat készítünk: a kakaóport a porcukorral és a vízzel csomómentesre keverjük, majd vízgőz felett összesűrítjük, végül a vajjal simára keverjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: Néger kocka gluténmentesen