A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Omlós pogácsa egyszerűen

Omlós pogácsa egyszerűen

Hozzávalók:

60 dkg liszt, 25 dkg vaj, 20 dkg sajt, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 2 dl langyos tej, 1 kiskanál cukor, 1 csapott teáskanál só, 1 tojás

+ 1 tojás a kenéshez

tetejére reszelt sajt vagy szezámmag

 

Elkészítés:

Az élesztőt morzsold bele a langyos tejbe, keverd el a cukorral együtt. Tedd félre, míg felfut. Közben a lisztet szitáld egy nagy tálba, morzsold össze a szoba hőmérsékletű vajjal, add hozzá a sót, a reszelt sajtot, a tejfölt, tojást (érdemes előtte a tojást villával felverni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni) és végül a felfuttatott élesztőt. Gyúrd egynemű masszává. Takard le vagy tedd rá a tál tetejét, és pihentesd kb. fél órát.

A tepsit béleld szilikonos sütőpapírral vagy sütőlappal. Pihentetés után lisztezett felületen nyújtsd kb. 2 cm vastagságúra, csíkozd egy késsel hosszába és keresztbe, kend le a tetejét felvert tojással. Szaggasd ki kerek pogácsaszaggatóval, oldalát sodord meg kicsit. Rakd a tepsibe egymástól kb. 2 cm távolságra, szórd meg ízlés szerint reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Hagyd pihenni így kb. fél órát, közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra.

Kb. 30-35 perc alatt süsd aranybarnára.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Omlós pogácsa egyszerűen