A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sonkás-sajtos tekercs

Sonkás-sajtos tekercs
Hozzávalók:
1 kg liszt
1 púpozott evőkanál só
5 dkg élesztő
2 dl olaj
6 dl tej
kevés cukor
kb. 36 db vékony szeletelt sonka
36 db vékony szeletelt sajt
25 dkg puha margarin
 
A tetejére:
1 tojás
szezámmag
 
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukorral és tejjel felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, és jól gyúrható tésztát készítünk belőle, majd duplájára kelesztjük.
A pihentetett tésztát lisztezett gyúrólapon kinyújtjuk, vékonyan megkenjük tésztát puha margarinnal és akkora csíkokra vágjuk, hogy a sonka szeletek ráférjenek.
A tészta csíkok egyik felére ráteszünk egy szelet vékony szeletelt sonkát, egy szelet lapka sajtot, majd a másik oldalát kicsit bevagdossuk, és feltekerjük.
Ismét pihentetjük, tojással megkenjük, szezámmaggal, vagy sajttal megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Sonkás-sajtos tekercs