A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sós rudak és baconos csavart rudak

Sós rudak és baconos csavart rudak
Ki ne szeretne szilveszterre egy kis sajtos ropogtatni valót?!
No persze nem csak szilveszterre, bármikor elkészíthető vendégvárónak, gyerekzsúrra, vagy ha egy kis nasira vágyunk.
A hozzávalók általában a legtöbb hűtőben bármikor megtalálható, így hirtelen ötletként is bármikor elkészíthető.
 
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg lágy vaj
4 evőkanál joghurt
10 dkg reszelt sajt
1 teáskanál sütőpor
1 púpos teáskanál só
 
A tetejére:
1 tojás
10 dkg reszelt sajt
 
A baconos csavarthoz 15 dkg szeletelt bacon
 
Esetleg szezámmaggal, mákkal, köménnyel is szórható. Ízlés kérdése.
 
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a sót és a sütőport, elkeverjük, majd a szoba hőmérsékletű vajat is hozzáadjuk, elmorzsoljuk. A görög joghurtot és a reszelt sajtot is hozzáadjuk, és lágy, jól nyújtható tésztává összegyúrjuk.
Amíg a sütőt előmelegítjük, lereszeljük a tetejére szánt sajtot, addig hűtőbe raktam.
A tésztát 3 részre osztottam. Ebben az adagokban pont belefértek egy-egy sütőtepsibe.
Két adagot akkorára nyújtottam, hogy a kiszúró rács méretű legyen. Kb 25x30 cm-re.
Mind a kettőt a kiszúróval formáztam, sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, lekentem tojással és sajtot tettem a tetejére.
A harmadik kupac tésztát is kinyújtottam, és akkorára szeleteltem, hogy a bacon ráférjen. Ellentétes irányba tekertem, úgy hogy a bacon a külső részén legyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és lekentem a kilátszó tésztát tojással.
Mind a három tepsi rúd 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsült.
Mennyei és megunhatatlan!
 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Sós rudak és baconos csavart rudak