A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szilvatorta (egyszerűen)

Szilvatorta (egyszerűen)

Egyszerűen elkészíthető szilvatorta. Igazi őszi ízkavalkád a fahéjjal fűszerezett szilva és a könnyű, puha piskóta keverékében.

Hozzávalók: 4 egész tojás, 10 dkg szobahőmérsékletű vaj, 14 dkg cukor, 3 evőkanál tejföl, 1 dl tej, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 50 dkg kimagozott felezett szilva, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál bourbon vanília, 5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés: a vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és azokkal is kihabosítjuk. Folyamatos keverés mellet beletesszük a tejfölt, a tejet is. Végül egy keverőkanál segítségével hozzáforgatjuk az átszitált lisztet és a sütőport. Ha túl sűrű, akkor még egy kis tejjel hígítsuk. A tészta állaga lágy, enyhén folyós legyen. Kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük.

A sütőt bekapcsoljuk és előmelegítjük 180 fokra.

A megmosott, kimagozott és felezett szilvát egy nagy tálba tesszük, megszórjuk a fahéjjal és a vaníliával, átkeverjük, majd a massza tetejére szórjuk, végül a tetejét meghintjük a szeletelt mandulával.

Az előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Az édesszájúak megszórhatják porcukorral, de anélkül is igazán finom és ízletes lesz.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Szilvatorta egyszerűen