A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tiramisu torta

Tiramisu torta
Hozzávalók egy 24cm átmérőjű tortaformányi tiramisu tortához:
500g Mascarpone
500 ml Habtejszín
4 kicsit púpos evőkanál porcukor
41 db babapiskóta
kb 2 dl lefőzött kávé
kb 1 dl tej
2 ek kristálycukrot
cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál rum aroma
Elkészítése:
A habot felverjük. A mascarponét a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a habot.
A kávéhoz keverjük a kristálycukrot, rum aromát és a tejet. Ha kihűlt langyosítsuk.
Csatos tortaformába elkezdjük rétegezni:
A babapiskóta cukrozott felét egy pillanatra a kávés keverékbe mártjuk és ezzel a felével a tortaforma aljába helyezzük és addig csináljuk ezt, amíg megtöltünk egy sort. Én a szélén, ha kellett vágtam a babapiskótából, hogy mindenhol legyen.
Erre jön egy adag krém, aztán szitálunk rá kakaóport.
Majd kétszer ismételjük a krémig, mert a tetejére csak vékonyan kenjünk, hogy szebben dekorálhassuk, ha kedvünk van. Én habnyomóval kis gömböcöket raktam a krémből és szintén jöhet rá a kakaópor.
Egy éjszakárt a hűtőben pihent.
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Tiramisu torta