Hozzávalók:
250 g jó minőségű étcsokoládé pasztilla, 2 dl habtejszín, 25 g vaj. Ízesíthetjük rummal, vagy kísérletezhetünk más alkoholokkal, de ebből a variációból most ez kimarad.
Elkészítés:A tejszínt folyamatos keverés mellett tűzhelyen (nem mikróban) forrásig melegítsük, csak amíg megjelennek az első buborékok. Ekkor vegyük le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a csokoládét és a vajat. Kevergessük addig, amíg a csoki és a vaj teljesen el nem olvadnak, és egynemű masszát nem kapunk. Ha esetleg marad darabos rész benne, akkor rövid időre tegyük vissza a tűzhelyre melegedni teljes olvadásig (de ekkor se főzzük!).
Tegyük félre, néha keverjük át spatulával vagy fakanállal. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe 1-2 órára.
Teáskanál segítségével formázzunk kisebb golyókat. Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, mert könnyen megolvad.
Forgathatjuk tetszés szerint kakaóporban, porcukorban, kókuszreszelékben, aprított pisztáciában vagy mogyoróban, durvára tört dióban.
Variáció lehet, ha a trüffelek közepébe aszalt vagy kandírozott gyümölcsöt, marcipánmasszát teszünk, de mogyorót, pisztáciát vagy más magvakat is használhatunk ízlés szerint.
Mignonpapírba, bonbonpapírba tesszük, vagy egymásra tornyozva kínáljuk.