A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Túrós csöröge fánk

Túrós csöröge fánk

Mennyei, puha túrós csöröge fánk egyszerűen,... nem csak farsangra. Házi lekvárral a legkiválóbb ízélmény. Garantáltan gyorsan elfogy. :-)

Hozzávalók:

2 dl tej (akár kókusz- vagy mandula tej is jó)

3 db tojás sárgája

4 evőkanál porcukor

1 csipet só

20 dkg szoba hőmérsékletű vaj (ha szükséges, mikróban kicsit olvasszuk meg)

50 dkg túró

1/2 citrom kifacsart leve

1 csomag sütőpor

kb. 1 liter olaj a sütéshez

Elkészítése:

A tojások sárgáját a porcukorral és a tejjel jól elkeverjük. A lisztet, a sót, a sütőport egy nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásos keveréket, végül a túrót, a citrom levét és a vajat is, majd kézzel összegyúrjuk. Ha a túró nedvessége miatt szükséges, kevés lisztet adhatunk még hozzá.

Hűtőben 1 órán át pihentetjük.

Lisztezett felületen kb. 1,5 cm vastagra kinyújtjuk. Derelyevágóval vagy tésztavágóval 8-10 cm-es rombuszokat vágunk, és a rombuszok közepét is bevágjuk kb. 2-3 cm hosszan. Az egyik hosszanti végét áthúzzuk a középen vágott lyukon, hogy a jellegzetes csöröge formát megkapjuk.

Bő olajban 2-3 percig mindkét oldalán átsütjük, papírtörlőre kiszedjük amíg az olaj lecsöpög róla. Porcukorral megszórjuk, házi lekvárral tálaljuk.

Melegen a legfinomabb. :-)

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Túrós csöröge fánk