A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Üdítő szelet

Üdítő szelet

Nevezhetjük Fanta-szeletnek, Mirinda-szeletnek vagy Narancs-szeletnek is.

Hozzávalók:

A tésztához:

6 tojás sárgája és fehérje

csipet só

6 evőkanál cukor

1 dl étolaj

2 evőkanál kakaópor

4 evőkanál liszt

1 csomag sütőpor

A krémhez:

250 g margarin

20 dkg porcukor

25 dkg túró

A narancszseléhez:

7 dl narancsos üdítő (szénsavas)

2 csomag vanília ízű pudingpor

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral, az étolajjal  és a kakaóporral robotgép segítségével habosra keverjük. A tojásfehérjéből a csipet só hozzáadásával kemény habot verünk, és hozzáadjuk a sárgájás masszához. Óvatos mozdulatokkal elkeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzászitáljuk, és azzal is összeforgatjuk. Vigyázva, hogy a tojáshabot ne törjük össze nagyon.

A masszát egyenletesen oszlassuk el a sütőpapírral bélelt tepsiben, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha közben pirulna a széle, vegyük lentebb a sütőfokozatot, nehogy megégjen.

A sütőből kivéve 2-3 perc múlva borítsuk ki a tepsiből, és húzzuk le az aljáról a sütőpapírt. Ekkor még lejön anélkül, hogy a tésztát is vele együtt húznánk. Majd fordítsuk vissza egy tálcára.

A túrós krém elkészítése: a túrót villával törjük át, adjuk hozzá az átszitált porcukrot és a szobahőmérsékletű margarint. Robotgéppel elegyítsük össze.

A túrókrémet a teljesen kihűlt piskótára tesszük, és eloszlatjuk rajta, hogy mindenhova egyenlően jusson. Csak ezután fogjunk a narancsos réteg elkészítéséhez.

A zselé elkészítése: a pudingport a narancsos üdítővel egy lábasban simára keverjük, és sűrű pudingot főzünk belőle. A tűzről levéve gyakran keverjük át, nehogy bebőrösödjön. Akkor tegyük a túrókrém tetejére, amikor már nem túl meleg, de még kenhető. Ha túl meleg, akkor a túrókrém is megolvad és elmaszatolódik. Ha túl hideg, akkor nem lehet szépen elkenni, és darabos marad.

Tartalomhoz tartozó címkék: Üdítő szelet