Nevezhetjük Fanta-szeletnek, Mirinda-szeletnek vagy Narancs-szeletnek is.
Hozzávalók:
6 tojás sárgája és fehérje
csipet só
6 evőkanál cukor
1 dl étolaj
2 evőkanál kakaópor
4 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
250 g margarin
20 dkg porcukor
25 dkg túró
A narancszseléhez:
7 dl narancsos üdítő (szénsavas)
2 csomag vanília ízű pudingpor
A tojások sárgáját a cukorral, az étolajjal és a kakaóporral robotgép segítségével habosra keverjük. A tojásfehérjéből a csipet só hozzáadásával kemény habot verünk, és hozzáadjuk a sárgájás masszához. Óvatos mozdulatokkal elkeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzászitáljuk, és azzal is összeforgatjuk. Vigyázva, hogy a tojáshabot ne törjük össze nagyon.
A masszát egyenletesen oszlassuk el a sütőpapírral bélelt tepsiben, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha közben pirulna a széle, vegyük lentebb a sütőfokozatot, nehogy megégjen.
A sütőből kivéve 2-3 perc múlva borítsuk ki a tepsiből, és húzzuk le az aljáról a sütőpapírt. Ekkor még lejön anélkül, hogy a tésztát is vele együtt húznánk. Majd fordítsuk vissza egy tálcára.
A túrós krém elkészítése: a túrót villával törjük át, adjuk hozzá az átszitált porcukrot és a szobahőmérsékletű margarint. Robotgéppel elegyítsük össze.
A túrókrémet a teljesen kihűlt piskótára tesszük, és eloszlatjuk rajta, hogy mindenhova egyenlően jusson. Csak ezután fogjunk a narancsos réteg elkészítéséhez.
A zselé elkészítése: a pudingport a narancsos üdítővel egy lábasban simára keverjük, és sűrű pudingot főzünk belőle. A tűzről levéve gyakran keverjük át, nehogy bebőrösödjön. Akkor tegyük a túrókrém tetejére, amikor már nem túl meleg, de még kenhető. Ha túl meleg, akkor a túrókrém is megolvad és elmaszatolódik. Ha túl hideg, akkor nem lehet szépen elkenni, és darabos marad.