A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vaníliás muffin csokidarabokkal

Vaníliás muffin csokidarabokkal

Egyszerű muffin alaprecept

Hozzávalók: 2 egész tojás, 15 dkg cukor, 4 g bourbon vaníliás cukor, 10 dkg szobahőmérsékletű vaj, 1,5 dl hideg tej, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, ízlés szerint csokoládédarabok.

Elkészítés: a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral kézi mixer vagy robotgép segítségével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, végül a tejet is. A száraz anyagokat egy külön tálba szitáljuk, majd egyszerre beleöntjük a folyékony masszánkba és egy keverőkanállal vagy fakanállal csomómentesre keverjük. Végül beleszórjuk a csokoládé darabokat is.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A muffinsütő forma mélyedéseibe muffinpapírt helyezünk (szilikon formánál ez nem szükséges), majd a kapszlik kb. 3/4-éig beleadagoljuk a tésztát.

A meleg sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: Vaníliás muffin csokidarabokkal