A Desszert.Dekor.hu honlap sütiket (Cookie-kat) használ annak érdekében, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabott ajánlatokat nyújthassunk az Ön számára. Az oldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Whoopie pie

Whoopie pie

A whoopie pie a nevétől eltérően nem pite, hanem egy amerikai eredetű puha és krémes sütiszendvics. Két omlós piskótakorong között édes krém, igazi gasztronómiai élmény. Ráadásul egyáltalán nem olyan macerás, mint elsőre gondolnánk. Előkészítéssel, sütéssel, hűléssel, ragasztással együtt kb. 1 óra alatt kész van egy adag. Mindenképpen megéri legalább (!) egyszer kipróbálni.

Hozzávalók a piskótához:

160 g puha vaj, 160 g cukor, 8 g bourbon vaníliás cukor, 1 egész tojás, 250 g liszt, 50 g cukrozatlan holland kakaópor, 6 g sütőpor, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna, csipet só, 60 ml tej, 100 ml lefőzött és kihűlt kávé.

Hozzávalók a krémhez:

250 g mascarpone, 50 g porcukor

 

Elkészítés:

Ha a vajat nem vettük ki időben a hűtőből, és nem elég puha, akkor a mikróban pár másodperc alatt megpuhítjuk, a cukorral és a bourbon vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást is. Ha már szépen kihabosodott, akkor jöhet bele a szárazanyag (liszt, kakaópor, sütőpor, só, szódabikarbóna). Végül a tej és a kávé is. Csomómentes egynemű masszává keverjük. Közepesen sűrű masszát kapunk. Habzsákba töltjük, és halmokat nyomunk a kifejezetten ehhez a desszerthez való whoopie sütőforma mélyedéseibe, vagy ha az nincs, akkor egyszerűen nyomjunk kb. 3 cm átmérőjű köröket szilikonos papírral bélelt tepsibe (sülés közben kicsit terülni fog). De ha apróbb sütiket szeretnénk, akkor használhatjuk hozzá a macaron sütőlapot is.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt kész.

 

Amíg sülnek a korongok, elkészítjük a krémet. A mascarponét a porcukorral habosra keverjük. Ha lágyabb állagú mascarponét használunk, akkor nem árt egy kicsit besűríteni. Ehhez 100 ml habtejszínt verjünk kemény habbá, és forgassuk hozzá a mascarponés krémhez.

Ha a piskótakorongok kihűltek, akkor kettesével ragasszuk össze a fehér krémmel. Ízlés szerint csokit vagy cukormázat is csorgathatunk rá, de így egyszerűen "csupaszon" is mennyei. Vigyázat! Egynél nem lehet megállni...

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Whoopie pie